Rybářský rozcestník

Tatarák ze pstruha

V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 6 ks filetů pstruha
  • 3 ks nakládané (sladkokyselé) okurky
  • 1 ks šalotka
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce lněného oleje
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • světlé pečivo k servírování
  • Příprava

    1. Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
    2. Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
    3. Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
    4. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
    5. Podávejte s opečeným světlým pečivem.

    Doporučení

    Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně.

    Recept k článku: Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

    Poznámka

    Text i foto: www.akademiekvality.cz

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….