Rybářský rozcestník

Peleta jako koncová zarážka

Při chytání velkých kaprů nebo sumců na pelety s použitím vlasové metody lovu ryb, tedy s nástrahou zavěšenou pod háčkem, můžeme místo zarážek pelety zajistit pomocí jedné z nich. Je to opravdu jednoduché, jen místo jednoho vlasu použijeme dva uvázané ve smyčce díky bezuzlovému uvázání háčku.

sumcovýsumcovýsumcový

Nejprve si uvážeme jednoduchý návazec na sumce s háčkem a přívěsovou smyčkou. Postupně, pomocí boilie jehly, navlékneme na přívěsovou smyčku pelety. Přes poslední pelety převlékneme konec smyčky a máme hotovo. Díky převléknuté smyčce pelety drží.

TIP: Poslední peletu nahraďte umělou, lépe se s ní pracuje a také se nerozpustí. Dá se dipovat a je k nerozeznání od těch „pravých“ pelet.

Nevíte jak uvázat návazec na sumce s přívěsnou smyčkou? Zde je návod: Jednoduchý návazec na sumce s háčkem a přívěsovou smyčkou

Text i foto: Jiří Langer – Rybářský rozcestník.cz

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….