Grilování v přírodě na rybách patří mezi oblíbené zpestření rybářova dne. Ovšem co se zapečenými připáleninami na roštu grilu, které nejdou umýt? Existuje jednoduchá vychytávka. Chce to jen tabletu do myčky a trochu vody.
Vyčisti rošt grilu v co nejmenším množství vody a tak, aby jsme si nesedřeli prsty a nepřišli o nervy, to chce nějakou chemii nebo znát nějakou vychytávku. Přitom stačí přes noc ponořit rošt grilu do vody, do které hodíme jednu tabletu určenou do myček. Druhý den, pak stačí rošt opláchnout a uskladnit, nebo znovu použít.
Jde to i u vody, ale jednoduší je zapečený rošt od dobrot, co jsme měli na výpravě, nechat odmočit až doma. Tam máme jak dost vody, tak i ty tablety do myčky. 🙂
Text i foto: Jiří Langer