Rybářský rozcestník

Na špinavý rošt grilu pomocí tablet do myčky

Grilování v přírodě na rybách patří mezi oblíbené zpestření rybářova dne. Ovšem co se zapečenými připáleninami na roštu grilu, které nejdou umýt? Existuje jednoduchá vychytávka. Chce to jen tabletu do myčky a trochu vody.

grilgril-klasy

Vyčisti rošt grilu v co nejmenším množství vody a tak, aby jsme si nesedřeli prsty a nepřišli o nervy, to chce nějakou chemii nebo znát nějakou vychytávku. Přitom stačí přes noc ponořit rošt grilu do vody, do které hodíme jednu tabletu určenou do myček. Druhý den, pak stačí rošt opláchnout a uskladnit, nebo znovu použít.

Jde to i u vody, ale jednoduší je zapečený rošt od dobrot, co jsme měli na výpravě, nechat odmočit až doma. Tam máme jak dost vody, tak i ty tablety do myčky. 🙂

Text i foto: Jiří Langer

Nejčtenější články

Hybridní techniky lovu ryb

Občas rybář prostě musí vytáhnout ze šuplíku nějakou techniku lovu, co zrovna nepatří k těm obvyklým, aby buď přelstil nějakou tu chytrou rybu, nebo v tu chvíli, kdy to vyžaduje momentální situace na revíru a lovném místě například díky špatnému počasí. A někteří z nás prostě kombinování různých technik milují. I já patřím mezi tyto neortodoxní rybáře, co se nebojí propojovat různé techniky lovu i když na první pohled mohou vypadat pro někoho tak trochu bizarně.

Zmrazené nástražní rybky

Při chytání například candátů, je skvělou nástrahou menší živá, nebo i mrtvá rybka. Ovšem tu nemáme vždy po ruce, naopak někdy zase nevíme, co s přebytečnou nástrahou. Pak malé rybky můžeme prošít návazcem s háčkem a zamrazit!

Zatraktivnění návnady pomocí červů nebo žížal

Pokud do krmné směsi přidáte něco živého, například masové červy nebo nasekané žížaly, dokáže vaše návnada nejen lépe přilákat bílou rybu, ale také ji déle udrží v lovném místě, což je druhý důvod, proč zakrmovat.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím