Rybářský rozcestník

Mořský vlk grilovaný

Mořský vlk je obchodní název mořčáka evropského. Jde o druh mořského dravého okouna. Lupínky masa se dobře odlupují od kostí, má málo svalových kůstek, maso chuťově podobné našemu okounu nebo candátu. Z grilu chutná skvěle.

2 náročnost
40 minut
mořský
  • 2 ks mořského vlka (zhruba po 400 g)
  • 2 ks stroužky česneku
  • lístky šalvěje
  • olivový olej
  • petrželka
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané ryby zbavené šupin, osušíme, na kůži uděláme nožem několik zářezů.
    2. Olivový olej rozmícháme s utřeným česnekem, nasekanou petrželkou a šalvějí. Ryby potřeme směsí na povrchu i v dutině břišní.
    3. Grilujeme za občasného otáčení 20-25 minut.
    4. Na talíři ryby poklademe kolečky citronu, podáváme nejlépe s grilovanou zeleninou.

    Doporučení

    Bylinkovo-česnekovou marinádu můžeme na ryby aplikovat den předem, ryby bude ještě chutnější!

    Poznámka

    Foto i text: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….