Rybářský rozcestník

Jak na ryby s Rudou Hrušínským – 11 díl – Lov kapra, Novohradka, muška z katamaranu, filetování ryb

Jedenáctý díl pořadu Jak na ryby s Rudou Hrušínským, který v roce 2011 vysílala Česká televize. Věděli jste, že lze kapry přilákat do lovného místa zakalením dna? Nebo umíte zdolat velkého kapra mezi potopenými stromy a využít pro lov kaprů dalekohled a polarizační brýle? Dnes budeme získávat rady „jak na kapry“ od Vaška Turka, který kapry cíleně vyhledává a pak je úspěšně loví na obyčejné montáže a nástrahy. Než však začneme chytat, podíváme se na rybářské slavnosti v Blatné, kde se dozvíme více o jejich smyslu. David už je v tu chvíli pěkně vyhladovělý s Vaškem u rybníka. Ruda s Pavlem mu samozřejmě chtějí udělat radost a koupí mu na slavnostech výborného uzeného kapra, což David tradičně ocení.

Během rybolovu, kdy ulovíme několik pěkných kapříků, se zajede David podívat do východních Čech na říčku Novohradku, kde si s dvojčaty zarybaří. Mezitím za Rudou přijede profesionální muškař Martin Grün, který ho zasvětí do tajů lovu kaprů na umělou mušku a ukáže mu rybolov z katamaranu. A dokonce úspěšně! Vašek, který na rybníce nachytal spoustu kaprů, nás nakonec potěší úlovkem krásného lína. Ale to již tradičně musíme spěchat vařit. Tentokrát ale trochu netradičně – naučíme se ryby filetovat.

Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíče

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.