Rybářský rozcestník

Grilovaná chapadla z kalamárů

Špalíčky z chapadel kalamárů uvařené ve vodě doměkka spolu s cibulí, octem a kořením, grilované, potřené česnekem a olivovým olejem, na otevřeném roštu grilu nebo také pod grilem v troubě.

2 náročnost
110 minut
grilovaná
  • 750-1000 g chapadel z kalamárů
  • 2 l vody
  • 1 dl balzamikového octa
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks bobkové listy
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička tymiánu
  • drcený barevný pepř
  • olivový olej
  • chilli vlákna
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Z chapadel odřízneme tenké konečky, na okraji nařízneme, stáhneme kůži, podobně jako u úhoře. Chapadla nakrájíme na 10 cm špalíčky.
    2. Do většího hrnce nalijeme přibližně 2 l vody, přidáme celou cibuli, tymián, bobkový list, nalijeme ocet, osolíme, chapadla vaříme pod pokličkou na mírném plameni 90 minut.
    3. Chapadla scedíme, opláchneme, necháme vychladnout.
    4. Křížem uděláme na špalíčky zářezy, potřeme drceným česnekem, pokapeme olivovým olejem. Vložíme na gril, nebo pod gril v troubě, grilujeme, až se zářezy začnou rozevírat a maso na povrchu hnědnout.
    5. Hotová chapadla posypeme drceným pepřem, nasekanou petrželkou, ozdobíme chilli vlákny.

    Doporučení

    Podáváme například s restovanou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….