Rybářský rozcestník

Jak na ryby s Rudou Hrušínským – 7 díl – Jak na líny s dětmi, Lužnice, Uzení ryb v Blatné, Sumčí škvarky

Sedmý díl pořadu Jak na ryby s Rudou Hrušínským, který v roce 2011 vysílala Česká televize. Tentokrát se David Havlíček a Pavel Tomi vypravili na ryby i se svými dětmi. Zaměřili se hlavně na líny a na lovu tráví už několik dní. Malý Davídek, Adam a Adam jsou sice správní kluci, ale andílci to nejsou, takže když za nimi přijíždí Ruda Hrušínský, najde oba znavené otce, jak si „na chvilku“ zdřímli. Nicméně Ruda si chce zachytat, a tak se společně pustí do lovu. A úspěšně. Malí kluci tak nejen líny uvidí, ale dozvědí se spoustu zajímavých informací o způsobu lovu, nástrahách, jak a kde vybrat správné místo, jak rozpoznat mlíčáka od jikrnačky a mnoho dalšího. Ruda s Davidem se na chvíli přesunou do jižních Čech, aby nám představili Lužnici.

David zná dobře horní tok a Ruda zase spodní úsek kolem Plané nad Lužnicí, kde začínal chytat se svým tátou. Po návratu opět prožívají všichni „líní nirvánu“, protože ryby nepřestávají brát. Pavel je velký milovník a znalec uzení ryb, a tak rád přijme pozvání do Blatné, kde se sice ryby udí ve velkém, ale mnohé užitečné rady platí i pro domácí uzení. A pro naši vyhládlou skupinku u vody uvaří David velmi rychlou a výbornou rybí svačinku.

Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíček

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….