Rybářský rozcestník

Jak na ryby s Rudou Hrušínským – 6 díl – Jak na úhoře, Vltava v Praze, Líheň Borová Lada, pstruh na jehle

Šestý díl pořadu Jak na ryby s Rudou Hrušínským, který v roce 2011 vysílala Česká televize. Anguilla anguilla neboli úhoř říční. Tajemná ryba, opředená mnoha bájemi, historkami a mýty. Ryba, která putuje za rozmnožením tisíce kilometrů. Úhoř a jeho tajemnost je hlavním nosným tématem dalšího pokračování cyklu s Rudou Hrušínským. Ale než se vypravíme na lov, představí nám Ruda s Pavlem Tomim pražský úsek Vltavy. Myslíte si, že se přímo v Praze nedá kvalitně rybařit? Přesvědčíme vás o opaku!

David Havlíček se vypraví na překrásnou Šumavu do nejvýše položené rybí líhně u nás, v Borových Ladech. Zjistí zde spoustu zajímavého o lipanech a pstruzích potočních. Protože se pstruh duhový ve volné přírodě téměř nedokáže vytřít, navštíví ještě nedalekou rybí farmu, kde právě „duháka“ uměle vytírají. A rychle zpátky do Prahy. Pavel představí klukům Standu Zelingra, který je na úhoře pravý mistr. Chytá je už bezmála padesát let a prozradí nám svoje triky. Budeme chytat až do noci. A jak to celé dopadne? Nechte se překvapit, Anguilla anguilla neboli úhoř říční je přeci tajemná ryba… Ráno nám ještě David ukáže, jak se snadněji chytá úhoř s polarizačními brýlemi na očích a pak už rychle na něco dobrého. Tentokrát to bude pstruh na jehle, kterého připraví Míra Mužík.

Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíček

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….