Rybářský rozcestník

Zavináče ze sleďů

Jedna z variant na chutné zavináče naložené v sladkokyselém nálevu.

1 náročnost
45 minut
+ týden uležení  
Zavináče ze sleďů se zelím
  • 8 ks sleďů
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks kyselé okurky
  • 1-2 ks cibule
  • 200 g kysaného zelí
  • 300 ml octa
  • 200 ml vody
  • několik kuliček černého pepře
  • kopr
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. K varu přivedeme vodu s octem, pepřem, bobkovým listem, lžičkou cukru a lžičkou soli, vše krátce povaříme, pak nálev necháme vychladnout
    2. Sledě omyjeme, očistíme, odřízneme hlavy, ryby zbavíme vnitřností, nakonec je vykostíme, opláchneme a necháme důkladně okapat
    3. Cibuli očistíme a nakrájíme ji na plátky, papriku a okurky nakrájíme na proužky
    4. Sledě položíme kůží dolů, osolíme je, rozdělíme na ně kysané zelí, cibuli, okurky a papriku, rybí filet svineme a zajistíme párátky
    5. Zavináče naskládáme do sklenice a zalijeme vychladlým nálevem
    6. Nakonec přidáme do sklenice snítky kopru a v lednici necháme nejméně 7 dní odležet.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….