Rybářský rozcestník

Candát zapečený s hříbky

Osvědčený recept na podušené porce candáta a to na bílém víně a v rybím vývaru, zapečené spolu s hříbky, smetanou a sýrem.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
candát
  • 500-600 g filetů z candáta
  • 150 g hříbků
  • 1 dl rybího vývaru (lze vynechat, nebo nahradit vývarem z kostí)
  • 1 dl bílého vína
  • 1dl smetany na vaření
  • 1 lžíce strouhaného čedaru
  • 1 ks cibule
  • nať jarní cibulky
  • citronová šťáva
  • drcený kmín
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme, 1 hodinu necháme odležet.
    2. Porce candáta osušíme, vložíme do zapékací misky, posypeme drceným kmínem, poklademe kousky másla, podlijeme vínem, vývarem, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, vložíme do trouby, podusíme, až maso změkne.
    3. V pánvi na másle osmahneme hříbky nakrájené na plátky.
    4. Porce ryby posypeme plátky hříbků, přelijeme smetanou, posypeme sýrem, necháme 5-7 minut zapéct.
    5. Na talíři porce ryby přelijeme omáčkou, podáváme například s vařenými malými brambůrky, polité rozpuštěným máslem, posypeme nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podobně můžeme upravit například i filety s tresky.

    Poznámka

    Autor receptu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….