Rybářský rozcestník

Dušený candát na zelenině

Jednoduchý, vyzkoušený recept na candáta. Jde o filety z candáta okořeněné, pokladené kousky másla, podušené v pekáčku spolu se zeleninou a plátky žampionů.

2 náročnost
40 minut
candát
  • 700-800 g filetů z candáta
  • 100 g žampionů
  • 100 g celeru
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks jarní cibule s natí
  • 1 ks červená cibule
  • 1/2 ks červené papriky
  • 1/2 ks zelené papriky
  • 1/2 ks žluté papriky
  • 1 dl bílého vína
  • červená mletá paprika
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Papriky zbavené jadřince nakrájíme na proužky, žampiony rozkrájíme na plátky, jarní cibulku i klasickou cibuli na tenká kolečka
    2. Do pekáče narovnáme filety z candáta, osolíme, okmínujeme, poprášíme červenou paprikou, poklademe kousky másla a nakonec posypeme nakrájenou zeleninou a žampiony
    3. Přiklopíme druhým pekáčem, pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C tak 20-25 minut.

    Doporučení

    Dušeného candáta podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….