600-800 g filetů z tresky
800 g brambor
150 g anglické slaniny
150 g žampionů
2 ks rajčata
1 ks červená paprika
1 ks červená cibule
červená mletá paprika
snítky rozmarýnu
petrželka
pepř
olej
sůl
Příprava
- Brambory ve slupce předem povaříme do poloměkka, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na 5 mm plátky.
- Filety tresky (či jiné vhodné ryby, například filety z kapra, lína, tlouště, sledě, makrely…), obalíme anglickou slaninou.
- Z alobalu uřízneme 4 čtverce asi tak 30 cm x 30 cm. Alobal potřeme olejem, na každý čtverec rozdělíme nakrájené brambory, na ně položíme rybu ve slanině, posypeme červenou paprikou, solí, pepřem, přidáme plátky žampionů, kolečka rajčat, proužky cibule a červené papriky, vše opět okořeníme. Na filety položíme snítku rozmarýnu, alobal přehneme, uděláme balíčky.
- Balíčky položíme na plech ohybem nahoru, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 160 C 15-18 minut.
- Balíčky rozbalíme, obsah přesuneme na talíř, dáme pozor, aby nevytekla šťáva, posypeme čerstvou petrželkou a teplé podáváme.
Doporučení
Na tento recept lze použít jak sladkovodní tak mořské ryby, v receptu byla použitá treska. Takto připravené balíčky můžeme i grilovat přímo na venkovním roštu grilu, ale nejlépe pod poklopem. Doba přípravy pak ale bude o něco delší, než při klasickém pečení v troubě.
Poznámka
Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek