Rybářský rozcestník

Jak na ryby s Rudou Hrušínským – 5 díl – Štičí přívlač, multiplikátor, dropshot, Seč, škola Vodňany, úhoř

Pátý díl pořadu Jak na ryby s Rudou Hrušínským, který v roce 2011 vysílala Česká televize. Štika je právem nazývána královnou českých vod. Ruda Hrušínský s Davidem Havlíčkem se jí dnes spolu s mistrem světa v přívlači, Michalem Tichým, pokusí ulovit s poněkud netradičními nástrahami. Budou totiž chytat na tzv. jerky, tedy woblery, které nemají lopatku, ale jsou velmi účinné. Štiky jsou při chuti a k vidění bude i štika více než metr dlouhá. Ukážeme si samozřejmě jaké jerky jsou k lovu štik vhodné, v jakých barvách, velikostech a samozřejmě vysvětlíme, jak se s nimi správně pracuje. Dozvíte se i jaké pruty jsou na tento způsob lovu optimální a David vás naučí, jak nahazovat s multiplikátorem….

…S Michalem si zavzpomínáme na jeho největší úlovek štiky, která měřila 123 cm! Navíc představíme chytání z belly boatu relativně novou metodou dropshot. Davidovi na belly boatu ryby ale neberou a tak vyrazí s místními „domorodci“ na Sečskou přehradu ve východních Čechách. Pavel mezitím odjel do školy do Vodňan. Kdysi se tu učil a jde se zeptat, co je nového. Po návratu na ryby uvidíme ještě úlovek pěkné štiky. To Davida s Michalem nabudí a propadnou zcela rybářské vášni. Rudovu výzvu k vaření úplně ignorují. Vařit tedy bude Ruda a Pavel opět sám. Na pomoc ale mají skvělého kuchaře, Luigiho Hackla, který dnes uvaří dva jednoduché recepty z úhoře.

Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíček

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….