Rybářský rozcestník

Rybí salát z naložených ryb

Naložené rybí maso s cibulí, promíchané s tatarkou a majonézou.

2 náročnost
60 minut
+ doba naložení  
  • 1 ks a více bílé ryby (cejn, plotice ...)
  • 260 ml tatarské omáčky
  • 260 ml majonézy
  • sladkokyselý nálev z Deka
  • worcesterová omáčka
  • cibule dle potřeby
  • mletý bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu(y) vykucháme, vyčistíme a vložíme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme
    2. Vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjde(ou) od kosti
    3. Rybí maso vyjmeme z vody a necháme vychladnout
    4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
    5. Rybu(y) vykostíme a vyskládáme do větší zavařovací sklenice střídavě spolu s cibulí (vrstva ryb, vrstva cibule – v poměru 2:1)
    6. Naložené maso zalijeme předem uvařeným studeným sladkokyselým nálevem z DEKA (příprava nálevu z Deka viz návod na obalu)
    7. Zavařovací sklenici uzavřeme a dáme do chladna na týden uležet, potom směs přecedíme přes cedník a necháme okapat
    8. Odkapané maso s cibulí promícháme s tatarkou a majolkou, dochutíme worcesterovou omáčkou, mletým bílým pepřem a solí.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….