Rybářský rozcestník

Salát Afrodita

Orestované mořké plody servírované se zeleninou a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
30 minut
  • 600 g mořských plodů
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 2 ks středně velké karotky
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks citronu
  • 3 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce rostlinného oleje na smažení
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce worcesteru
  • několik kapek tabasca
  • špetka mletého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Mořské plody důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno
    2. Do pánve s rozehřátým olejem vsypeme mořské plody, nasekaný česnek, společně vše orestujeme po dobu 3 minut a pak necháme vychladnout
    3. Očištěné karotky i oloupaný řapíkatý celer nakrájíme na plátky, dáme do mísy, přidáme orestované mořské plody, ochutíme špetkou soli, mletým pepřem , vinným octem, olivovým olejem, dijonskou hořčicí, worcesterem, několika kapkami tabasca, vše dobře promícháme a necháme v chladničce vychladit
    4. Omytou čekanku necháme okapat, rozebereme na jednotlivé listy, pak je rozložíme na talíře, rozdělíme na ně vychlazený salát a porce ozdobíme plátky citronu.

    Doporučení

    Podáváme s lehce opečeným bílým toustovým chlebem nebo bagetou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….