Rybářský rozcestník

Plotice (perlíni) po bulharsku

Opečené porce plotic (perlínů) marinované v česnekové zálivce.

2 náročnost
20 minut
+ 2 hodiny marinování  
  • 800 g plotic nebo perlínů
  • 80 g másla
  • 20 ml octa
  • 3 ks stroužky česneku
  • čerstvá petrželka
  • hladké mouka
  • citón
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryb mírně osolíme, poprášíme hladkou moukou a opečeme na másle, po obou stranách, dozlatova
    2. K česneku, utřenému se solí, přidáme nakrájenou petrželku, ocet a trochu vody, zálivku promícháme a vlijeme na upečené ryby
    3. Necháme nejméně 2 hodiny marinovat v chladu, pak ryby vyskládáme na talíře a ozdobíme plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.