Rybářský rozcestník

Nakládaný opečený amur

Opečené filety z amura naložené do nálevu, servírované dobře vychlazené.

3 náročnost
40 minut
+ 30 minut odležení, 24 hodin naložení  
  • 1 kg amura
  • 50 g hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • olej
  • sůl
  • Na nálev:
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks větší cibule
  • 1 l vody
  • 0,5 l octa
  • několik kuliček černého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a pod tekoucí vodou opranou rybu naporcujeme na větší filety
    2. Připravené maso osolíme, okořeníme pepřem a necháme 30 minut odležet, pak filety poprášíme moukou a zprudka je opečeme na oleji
    3. Opečené rybu vložíme do skleněné nebo kameninové nádoby a zalijeme teplým nálevem
    4. Zakryjeme, uložíme do chladu a necháme nejméně 24 hodin uležet
    5. Podáváme vychlazené.

    Příprava nálevu:
    Ve vodě smíchané s octem svaříme bobkový list, cibuli nakrájenou na kolečka a na půlky překrojený česnek spolu se solí a celým pepřem, po 5 minutách nálev sundáme ze zdroje tepla a necháme částečně vychladnout.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….