Rybářský rozcestník

Marinovaný losos II.

Filety z lososa servírujeme jako součást studených obložených mís, na chlebíčcích z bílého chleba či jednohubkách.

1 náročnost
15 minut
+ 3 dny marinování  
Marinovaný losos II.
  • 350-400 g lososa (filet)
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce soli
  • šťáva ze dvou pomerančů
  • šťáva ze tří citrónů
  • petrželka
  • pažitka
  • kopr
  • Příprava

    1. Dno skleněné nebo keramické nádoby s rovným dnem (například zapékací skleněné misky) rovnoměrně zasypeme solí a cukrem
    2. Přilijeme šťávu z citrónů a pomerančů, promícháme
    3. Nakonec přidáme nasekané bylinky (2-3 hrsti), opět vše promícháme
    4. Do připravené marinády vložíme filet z lososa tak, aby byl úplně ponořený, nejlépe kůží nahoru, zatížíme ho (například druhou částí zapékací misky) a dáme do lednice na 3 dny marinovat
    5. Lososa zbavíme bylinek a naporcujeme ho na jemné plátky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….