Rybářský rozcestník

Normandská rybí polévka

Treska a kousek langusty v zeleninovém vývaru. Polévka podle receptu z Francie.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 250 g masa tresky
  • 80 g uvařeného masa z langusty (můžeme použít konzervu)
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1,5 dl smetany
  • 1 dl bílého vína
  • 1,2 l vody
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks rajčete
  • 1 ks mrkve
  • mletý muškátový oříšek
  • malý kousek celeru
  • mletý pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • fenykl
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku, langustu (chatku), zeleninu, koření, bylinky, víno a sůl zalijeme studenou vodou, přihřejeme k varu a vaříme 25 minut
    2. Polévku přecedíme, z ryby a zeleniny vymačkáme na okraji cedníku co nejvíce šťávy
    3. V hmoždíři rozetřeme maso z langusty společně se strouhankou, dáme do hrnce
    4. Postupně ji zředíme vývarem, osolíme, okořeníme
    5. Nakonec přidáme zvlášť ohřátou smetanu a nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.

    Doporučení

    Polévku můžeme zjemnit 2 žloutky rozmíchanými ve dvou lžících vody.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….