Rybářský rozcestník

Pstruh s vídeňským bramborovým salátem

Což takhle dát si pečeného pstruha, jednu ze středně tučných ryb, která se prohání i našimi vodami? Má velmi jemné, chutné libové maso s jemným lístkováním a s vídeňským bramborovým salátem tvoří dvojku, kterou si zamilujete. Vídeňský bramborový salát je navíc velmi lehký a jeho nakyslá chuť k rybě skvěle pasuje.

2 náročnost
45 minut
Pstruh
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks celí vykuchaní pstruzi
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks citron
  • 2 hrsti hladkolisté petržele
  • 1 hrst čerstvé nasekané pažitky
  • 300 g brambor
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce vinného octa
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané pstruhy naplňte posekanou petrželí smíchanou s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. Zakápněte je citronem a osolte je. Dejte péct na 200 °C na 15 minut.
    2. Očištěné brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka.
    3. Cibuli nakrájejte na kolečka a smíchejte s vinným octem. Vmíchejte do brambor, přidejte vývar a pažitku.
    4. Salát podávejte s rybou, kterou si podle chuti pokapete citronem.

    Poznámka

    Recept k článku: Odlehčený červen: snadné a lehké recepty z čerstvých surovin

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….