3 náročnost
240 minut
+ 2 hodiny odležení těsta + doba sušení
200 g kukuřičné mouky
200 g odtučněného sušeného mléka
150 g pšeničných klíčků
100 g sojové mouky
100 g pšeničného glutanátu
100 g Lactalbuminu (mléčný protein)
80 g mleté rýže
50 g kaseinátu sodného
20 g jablečné vlákniny
10 ks vajec
1 polévková lžíce chuťového stimulátoru (TOP SECRET SWEET DREAMS)
3 kávové lžičky semínek zlatého lnu
1 kávová lžička Betainu
7 ml aroma (TOP SECRET)
horká voda na spaření semínek
voda na uvaření boilies nebo na spaření
Příprava
- Semínka lnu spaříme horkou vodou, necháme uvolnit škrob
- Do velké mísy nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme tekuté složky, dále přidáme rozšlehaná vejce, vypracujeme těsto buď pomocí robota nebo ručně, ale je to dřina! 🙂
- V igelitovém sáčku necháme těsto 2 hodiny odpočinout v lednici
- Tvoříme kuličky, které pak buď uvaříme ve vodě, nebo jen spaříme v hrnci s trochou vody na dně, nasypané v pařáčku
- Boilies usušíme pozvolna, v pokojové teplotě.