Rybářský rozcestník

Pečený kapr nakládaný v ostré pastě

Podkovy z kapra potřené pikantní pastou z feferonek, česneku, kapary, sardelové pasty a rajského protlaku, odleželé zapečené v troubě.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
pečený
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g podkov z kapra
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks feferonky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce kapary
  • 1 lžička sardelové pasty
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Feferonky rozemele společně s kapary a česnek utřeme se solí, přidáme protlak, sardelovou pastu, vše důkladně promícháme
    2. Podkovy kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme pastou a necháme nejlépe přes noc v lednici odležet
    3. Druhý den podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe kousky másla a pečeme v troubě zhruba 25 minut
    4. Upečené podkovy posypeme nasekanou petrželkou, podáváme například s bramborovo-cibulovou kaší.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.