Rybářský rozcestník

Sumec na vlámský způsob

Recept z belgické kuchyně. Takto lze upravit různé druhy ryb, jak sladkovodní, tak mořské.

2 náročnost
45 minut
sumec
  • 700-800 g masa ze sumce
  • 3 dl bílého vína
  • 1 ks petržel (nebo kousek celeru)
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa sumce odstraníme kůži, podkožní tuk, také případné kosti, upravíme na 4 porce kolem 150 g, osolíme
    2. Na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, osolíme, opepříme
    3. K zelenině přidáme porce sumce, podlijeme vínem, přiklopíme, dusíme do měkka
    4. Podušené porce sumce přelijeme šťávou a podušenou zeleninou, podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….