Rybářský rozcestník

Grilovaný úhoř

Základní recept na úpravu úhoře grilováním. Stažený a vykuchaný úhoř nakrájený na špalky, ty oprané, okořeněné a olejem potřené, grilované na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
45 minut
grilovany-uhor1grilovany-uhor2grilovany-uhor3
  • 800 g úhoře připraveného na tepelné zpracování (stažený, vykuchaný ...)
  • koření na ryby
  • rostlinný olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného, z kůže staženého, očištěného úhoře nakrájíme na špalíky asi tak 10 cm dlouhé, ty opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme
    2. Větší kusy nařízneme podél páteře a rozevřeme, zajistíme špejlemi nebo grilovacími jehlami, menší kusy necháme jako válečky
    3. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením na ryby
    4. Pokladem na gril a grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, pozvolna, spíše po krajích, tak 10 až 15 minut z každé strany.

    Doporučení

    Větší kusy je lepší podél páteře naříznout a grilovat otevřené, zajištěné například špejlemi nebo grilovacími jehlami. Maso úhoře má totiž tendenci se při větším zahřátí kroutit a zavírat. Také bude dříve hotové a hlavně ochucené i ve středu těla úhoře.

    Poznámka

    V hodně receptech na ryby se uvádí použití citronové šťávy, ale pokud je ryba dobrá, nesmrdí rybinou, je nesmysl ji kazit citronem!

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….