Rybářský rozcestník

Kapr na šalotkách

Citronem pokapané podkovy z kapra, obalené v hladké mouce, opečené zprudka na másle, pak dopečené v troubě spolu se šalotkami, podlité bílým vínem.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
kaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra (150-200 g)
  • 300 g šalotek
  • 1 dl bílého vína
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • tymián
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 1 hodinu odležet
    2. Porce ryby osušíme, poprášíme hladkou moukou, v pánvi opečeme na másle krátce z každé strany
    3. Opečené podkovy přendáme do pekáče, přilijeme výpek z ryb, bílé víno, přidáme celé šalotky, ochutíme pepřem, tymiánem, vložíme do vyhřáté trouby, můžeme ještě poklást vločky másla, pečeme 15 minut až podkovy a šalotky změknou
    4. Na talíři podkovy přelijeme šťávou, obložíme šalotkami, podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….