Rybářský rozcestník

Pikantní polévka ze sumce

Chutná, vydatná, hustá polévka z odřezků ze sumce a zeleniny. Vyzkoušený recept.

2 náročnost
45 minut
pikantní
  • 1 kg masa a odřezků ze sumce
  • 2 ks naložené sladkokyselé okurky
  • 2 ks brambory
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 1 ks bobkový list
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 l vody
  • 2 dl nálevu z okurek
  • sladká mletá paprika
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce vložíme maso ze sumce i s kůží, odřezky, zalijeme 2 litry vody, přidáme divoké koření (celý pepř, bobkový list, nové koření), osolíme, vložíme celou mrkev, petržel, vaříme na mírném plameni 20 minut
    2. Vývar scedíme, maso a zeleninu odložíme stranou
    3. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, lehce orestujeme, poprášíme červenou paprikou, zalijeme rybím vývarem
    4. Do vývaru přidáme nakrájená oloupaná rajčata, sladkokyselé okurky, brambory, přilijeme nálev z okurek, vaříme až brambory a zelenina změkne
    5. Uvařené rybí maso zbavíme kůže, kostí, mrkev, petržel nakrájíme na kostičky, vše přidáme do polévky
    6. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem
    7. Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….