Rybářský rozcestník

Ryba po janovsku

Oblíbená italská úprava rybího masa, kde můžeme použít mořské i sladkovodní ryby. Původní název receptu je Pesce alla genovese.

2 náročnost
40 minut
ryba
  • 750 g rybích filetů (treska, candát)
  • 100 g žampionů
  • 2 dl červeného vína
  • 2 ks sardelky
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 ks citron
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filety potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, necháme odležet
    2. V hrnci na másle lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, přidáme nasekanou petrželku, vložíme filety ryby, kousky oloupaného, vypeckovaného citronu, zalijeme vínem, pak rybí filety dusíme do měkka
    3. Filety vyjmeme, omáčku propasírujeme přes cedník (lze i rozmixovat)
    4. Omáčku ještě zaprášíme lehce moukou, přidáme nakrájené žampiony, vaříme dalších 10 minut
    5. Na závěr omáčku dochutíme utřenými sardelkami, zjemníme lžičkou másla, vložíme porce ryby nazpět a necháme prohřát
    6. Podáváme s těstovinami, těstoviny rozprostřeme na talíře, doprostřed položíme rybu a přelijeme omáčkou.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….