Rybářský rozcestník

Ryba pečená v pikantní krustě

Tímto způsobem můžeme upravit jakýkoliv druh sladkovodní nebo i mořské ryby. My použili na tento recept maso sumce.

2 náročnost
45 minut
Ryba pečená v pikantní krustě
ryba
  • 800 g filetů ze sumce bez kůže
  • 150 g česnekových chipsů (brambůrků)
  • 2 lžíce nasekaných arašídů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 2 ks vejce
  • drcený kmín
  • mléko
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety poprášíme drceným kmínem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet
    2. Chipsy válečkem rozdrtíme na drobné kousky, arašídy rovněž nasekáme na drobno
    3. Chipsy, smícháme s arašídy a sušenou petrželkou
    4. Z mléka vajec, solamylu a hladké mouky vymícháme hladké těstíčko, které osolíme, necháme chvíli stát
    5. Filety namáčíme do těstíčka, necháme trochu okapat a pak obalíme v chipsech, znovu namočíme do těstíčka a obalíme v chipsech ještě jednou
    6. Porce ryby naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem
    7. Pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut při 180 °C
    8.  Pečené porce ryby ozdobíme citronem, chilli vlákny, položíme na listy římského salátu a podáváme například s bramborovým salátem, brambory, hranolky atd.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.