Rybářský rozcestník

Candát na zeleném pepři

Na pánvi na másle opečené okořeněné a moukou posypané filety candáta, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
45 minut
candát
  • 600 g filetů z candáta
  • 4 lžíce sladké smetany
  • 1 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 ks sardelky (ančovičky)
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Candáta osolíme, posypeme, drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Filety osušíme, poprášíme lehce hladkou moukou, opečeme na másle z obou stran, odložíme stranou
    3. Do šťávy po pečení přidáme zelený pepř, na jemno nasekanou cibuli, petrželku, utřené sardelky, zalijeme vínem, dusíme na mírném plameni 15 minut, až zelený pepř změkne a cibule se rozvaří
    4. Omáčku zahustíme smetanou, vložíme nazpět filety candáta, prohřejeme
    5. Filety podáváme přelité omáčkou například s vařeným bramborem.

    Doporučení

    Tímto způsobem lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….