Jedna z možností, jak připravit filety a to nejen z candáta. Nejprve je okořeněné necháme odležet, pak je obalíme v těstíčku a usmažíme v oleji dozlatova, nakonec filety dopečeme v troubě.
Filty z candáta potřené ochuceným hořčicovám máslem, okořeněné, zapečené v troubě, servírované například s celerovým pyré ozdobeným orestovanou mrkví a pórkem.
Historický recept z minulého století od dědy Horyny na základní směs na boilies, z které můžeme vyrobit boilies. Ovšem tuto základní směs můžeme dále obohatit a vytvořit tak ještě nadupanější koule!
Sušené maso je skvělé na výpravy. Vydrží, nekazí se ani za velkých veder a je to skvělá dobrota jen tak, na mlsání při čekání na záběr, nebo jako snídaně, svačinka či večeře spolu s pečivem.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….