Podušená zelenina spolu s dalšími ingrediencemi smíchaná s rýží a kousky sumčího masa, chvíli povařená. Směska servírovaná samotná, nebo spolu s čersvým pečivem.
2 náročnost
30 minut
Sumec na balkánský způsob
500 g filetů ze sumce
100 g uvařené rýže
50 g hrášku
2 ks stroužky česneku
2 ks rajčata
2 ks cibule
1 ks červená masitá paprika
4 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sekané petrželky
červená mletá paprika
pepř
olej
sůl
Příprava
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji
Posypeme červenou paprikou, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou papriku, zmražený hrášek, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, vše podusíme do měkka
Do měkké směsi přidáme kostky sumčího masa, uvařenou rýži, rajský protlak, nasekanou petrželku, ochutíme utřeným česnekem, necháme 3 minuty provařit, až rybí maso změkne (nesmí se rozpadnout).
Doporučení
Hotový pokrm podáváme samotný, jedlíci mohou přikusovat chléb, pečivo.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….