Rybářský rozcestník

Pečený platýs

Pokud si ho nechytnete někde na výpravě na moři, na našem trhu se dá koupit již řadu let. Má chutné, jemné maso bez kostí. K dostání jsou celé ryby kolem 400-600 g nebo také filety.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
Pečený platýs
pečený
  • 2 ks platýsi
  • 1 dl bílého vína
  • provensálské bylinky
  • citronová šťáva
  • mořská sůl
  • máslo
  • pepř
  • Příprava

    1. Z vykuchaných ryb odstřihneme ploutve, odstraníme hlavu, ocas, osolíme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odležet
    2. Ryby položíme tmavou stranou do zapékací misky, posypeme provensálským kořením, poklademe plátky másla, podlijeme vínem
    3. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10-12 minut při 200 °C
    4. Upečené ryby na talíři obložíme pečenými brambory, lístky špenátu, cherry rajčaty, podáváme s oblíbeným dresinkem, nebo tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….