Rychlá minutka z nadívaných postruhů zprudka opečených na pánvi spolu s osminkami žampionů, přepůlenými rajčaty a stonky fenyklu.
2 náročnost
30 minut
Na pánvi opečení pstruzi s fenyklem, rajčaty a žampiony
Rozpis na 2 porce:
2 ks pstruzi
2 ks citrony
2 ks středně velká rajčata
1 ks menší bulvy fenyklu
1 svazek petrželky
4 lžíce kvalitního panenského olivového oleje
2 lžičky nasekaného tymiánu
sůl
Příprava
Očištěné, vykuchané ryby z venku na několika místech nařízneme
Bulvu očištěného fenyklu a citrony nakrájíme na tenké plátky a dáme do vhodné misky, přidáme nasekanou petrželku a tymián, tak 3 lžíce olivového oleje, vše osolíme a okořeníme pepřem, směsí naplíme zevnitř osolené pstruhy
Pstruhy z venku pokapeme zbylým olejem, vložíme na velkou pánev spolu s osminkami očištěných žampionů, zelenou posekanou částí fenyklu, přepůlenými rajčaty, osolíme, okořeníme pepřem a restujeme tak 8-10 minut, pak ryby i rajčata otočíme, houby promícháme a restujeme dalších cca 8-10 minut
Pstruhy servírujeme pekně obložené houbami například s pečivem, různě upravenými brambory apod.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….