Zprudka opečené filety z candáta, servírované s omáčkou připravenou z výpeku po mase, ze smetany a dalších surovin, nastavenou plátky podušených žampionů.
2 náročnost
30 minut
Medailonky s candáta
750 g filetů z candáta
200 g žampionů
2 dl sladké smetany
1 lžíce hladké mouky
máslo
kmín
pepř
sůl
Z masa zbaveného kůže, páteř a větších kostí nařežeme malé medailonky, které osolíme, opepříme a opečeme na másle do zlatova z obou stran
Medailonky opatrně vyndáme, aby se nerozpadly, rozdělíme na talíře
Do rozehřátého másla přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osolíme, okmínujeme, podusíme do měkka
Když jsou žampiony měkké, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, krátce povaříme
Medailonky přelijeme na talíři horkou omáčkou a podáváme například s vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Porce okořeněného a citronovou šťávou pokapaného kapra zprudka opečené na pánvi na oleji, chvíli podušené spolu se šalotkou, česnekem, bobkovými listy a slaninou doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vydušeného základu zahuštěného moukou.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….