Cejn má sice více svalových kůstek, ale maso je chutné, jemné chuti … takto připravený, tedy opečený na másle obalený v pikantním těstíčku, servírovaný se zeleninou orestovanou ve výpeku, je opravdu moc dobrý!
2 náročnost
40 minut
Cejn na zázvoru a kari
1 ks (1,5 kg) velký cejn
2 ks stroužky česneku
2 ks vejce
1 ks zelená paprika
1 ks červená paprika
1 ks cibule
1 lžíce škrobu (Solamyl)
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička kari
5 cl bílého vína
worchestr
máslo
pepř
olej
sůl
Vykuchanou, šupin zbavenou rybu, opláchneme, odstraníme ploutve, hlavu, ocas, podélně rozřízneme, od hlavy k ocasu na polovinu, rozkrojíme na 4 porce, osolíme
Základní receptůra na obalovací těsto, tedy na hmotu, kterou obalujeme boilies, pelety, nebo i kukuřici či další nástrahy na ryby umístěné jak na háčku, tak pod ním na přívěsu háčku. Jak již název napovídá, podle této receptůry si můžete vyrobit obalovací těsto ze základní krmítkové směsi, kterou spojíte pomocí vajec. Směs lze doladit i dalšími surovinami jako TTX, boosterem, či jen klasickým sirupem, hladkou moukou a podobně.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….