Rybářský rozcestník

Candát po mexicku

Pikantní ostrá úprava ryb z mexické kuchyně. Chutná je jak z mořských, tak sladkovodních ryb, my vyzkoušeli maso candáta.

2 náročnost
45 minut
+ doba marinování  
Candát po mexicku
Candát
  • 800 g filetů z candáta
  • plátky citronu
  • Na marinádu:
  • 2 ks troužky česneku
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 ks rajče
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • 1/4 lžičky skořice
  • podle chuti sůl
  • olivový olej
    1. Oloupané pokrájené rajče společně s nakrájenou červenou paprikou a chilli papričkou, opečeme na oleji do měkka
    2. Směs rozmixujeme, přidáme utřený česnek, nasekaný koriandr, citronovou šťávu, skořici promícháme, podle chuti přisolíme, naředíme olivovým olejem
    3. Směsí potřeme filety ryb z jedné strany a necháme nejlépe přes noc marinovat
    4. Druhý den rybu grilujeme pod předehřátým grilem v troubě 5-7 minut (můžeme také grilovat na dřeveném uhlí grilovat na venkovním grilu)
    5. Hotové filety položíme na list ledového salátu, ozdobíme plátkem citronu, podáváme například s americkými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….