Recept z bulharské kuchyně. Takto lze upravit mořské i sladkovodní ryby. My jsem vyzkoušeli maso amura. Jedná se o porce rybího masa ugrilovaného pod grilem v troubě, filety pak servírované obložené podušenou zeleninou a ozdobené lžičkou jogurtu.
2 náročnost
40 minut
Ryba na bulharský způsob
600-800 g filetů z amura
150 g bílého jogurtu
2 ks stroužky česneku
2 ks rajčata
1 ks červené papriky
1 lžíce nasekané pažitky
citronová šťáva
pažitka
tymián
olej
sůl
Filety z amura osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout
Porce ryby vložíme pod gril v troubě, pokapeme olejem, upečeme do měkka
Na oleji podusíme nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata, nadrobno nasekaný česnek do měkka, směs osolíme, dochutíme špetkou tymiánu
Upečené porce ryby potřeme zeleninovou směsí, ozdobíme lžící bílého jogurtu, posypeme pažitkou a podáváme třeba s hranolky.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Marináda k naložení vařených, dušených nebo pečených ryb, která se skládá z kořenové zeleniny, cibule, celého pepře, červeného vína a dalších ingrediencí.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….