Skvělá úprava rybího masa z maďarské kuchyně. My jsme použili maso z kapra, ale lze použít i jiné rybí maso a to nejen ze sladkovodních ryb, ale také z ryb mořských.
2 náročnost
55 minut
Rybí ragú
1 ks kapr o váze 1,7-2 kg
1 ks červená masitá paprika
1 ks zelená paprika
1 ks cibule
2 ks větší rajčata
100 g žampionů
4 lžíce rajského protlaku
3 dl červeného vína
červená mletá sladká paprika
pepř
olej
sůl
Příprava
Kapra vykucháme, odřízneme ploutve, ocas, hlavu nakrájíme na podkovy
Podkovy přepůlíme, stáhneme kůži, odstraníme páteř, kosti, nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme, dáme do misky, odložíme stranou, máme zhruba 500 g rybího masa, zbytek kapra použijeme na polévku
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájené papriky, oloupaná nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme červenou paprikou, podlijeme trochou vody, dusíme do měkka
Když zelenina změkne, nalijeme červené víno, rajský protlak, přidáme plátky žampionů, kostky rybího masa, dusíme na mírném ohni 5-6 minut
Hotové ragú podáváme s tarhoňou (maďarské těstoviny) nebo s rýží, či chlebem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Naložená hovězí svíčková, hodně kořeněná, sušená nejméně 2 týdny v průvanu. Basturma, někdy také basterma, pastirma nebo pastourma, je typické pro národní kuchyně Středního východu. Obecně pak uznávaným standardem v kuchyni turecké, arménské a jiných zakavkazských zemí.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….