Rybářský rozcestník

Rybí pljeskavica

Tradiční srbská pljeskavica se připravuje z jehněčího, vepřového a také hovězího masa. V Chorvatsku se můžete ovšem také setkat s rybí pljeskavicí či s kombinací rybího a vepřového masa. Rybí maso můžeme použít jakékoliv, vepřové maso je nejlepší prorostlé.

2 náročnost
55 minut
+ doba odležení  
Rybí pljeskavica
Rybí
  • 500 g rybího masa
  • 500 g vepřové krkovice
  • 1 ks červené masité papriky
  • 1 ks zelené masité papriky
  • 1 ks feferonka
  • pepř
  • sůl
  • K podávání:
  • cibule, zelenina a pečivo
  • Příprava

    1. Rybí maso zbavíme, kůže, kostí, umeleme společně s kostkami vepřového masa, paprikami a feferonkou
    2. Směs dochutíme pepřem, solí, důkladně propracujeme, umletou směs pak necháme alespoň 1 hodinu v lednici rozležet
    3. Vypracujeme malé tenké placičky, které pečeme na grilu, nebo v grilovací pánvi, pod grilem v troubě.

    Doporučení

    Plejskavicu podáváme s nasekanou cibulí, zeleninovou oblohou, pečivem nebo chlebem. K plejskavicím je výborný ajvar – pasta z paprik a lilků.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….