Rybářský rozcestník

Kapr á-la Meuniére

Recept z francouzské kuchyně na jednoduchou, přitom chutnou, úpravu ryb. Jde o opečené porce ryb servírované s petrželovým máslem. Vyzkoušeno s českou klasikou, tedy kaprem.

2 náročnost
20 minut
Kapr á-la Meuniére
  • 1 kg naporcovaného kapra
  • hladká mouka
  • máslo
  • citron
  • sůl
  • Na petrželové máslo:
  • 100 g másla
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • černý pepř
  • worchestr
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, lehce posypeme moukou a z obou stran pomalu opečeme dozlatova na rozpuštěném másle
    2. Máslo rozšleháme s nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem, pár kapkami worchestru, promícháme
    3. Opečené porce kapra na talíři potřeme petrželovým máslem, ozdobíme kolečkem citronu, podáváme například s opečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….