Recept z francouzské kuchyně na jednoduchou, přitom chutnou, úpravu ryb. Jde o opečené porce ryb servírované s petrželovým máslem. Vyzkoušeno s českou klasikou, tedy kaprem.
2 náročnost
20 minut
Kapr á-la Meuniére
1 kg naporcovaného kapra
hladká mouka
máslo
citron
sůl
Na petrželové máslo:
100 g másla
1 lžíce nasekané petrželky
citronová šťáva
černý pepř
worchestr
Příprava
Porce kapra osolíme, lehce posypeme moukou a z obou stran pomalu opečeme dozlatova na rozpuštěném másle
Máslo rozšleháme s nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem, pár kapkami worchestru, promícháme
Opečené porce kapra na talíři potřeme petrželovým máslem, ozdobíme kolečkem citronu, podáváme například s opečenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….