Tagine (tažine) je marocká masová směs, která se připravuje jak ze skopového masa, či kuřat, tak také z masa rybího. V receptu byly použity filety z tresky, ale lze použít i jiné druhy ryb.
2 náročnost
40 minut
Marocká rybí tagine
500 g filetů z tresky
250 g oloupaných nakrájených rajčat
50 g černých oliv
2 dl rybího vývaru
1 ks cibule
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky skořice
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, opečeme ji do měkka
Vložíme rajčata, podlijeme rybím vývarem, ochutíme skořicí, kurkumou, koriandrem a citronovou šťávou, vše podusíme 15 minut
Sundáme poklici, dusíme ještě 5 minut, aby omáčka zhoustla, pak teprve přidáme kousky rybího masa, ty podusíme tak 5-10 minut
Nakonec vložíme přepůlené olivy, dochutíme solí, pepřem.
Doporučení
Tagine se podává s kuskusem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….