Rybářský rozcestník

Úhoř na roštu

Porce úhoře potřené solí a pepřem, pokapané citronovou šťávou, na grilu grilované.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
  • 600 g úhoře
  • 3 lžíce citronové štávy
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Čistě omyté porce úhoře stažené z kůže osušíme utěrkou, ostrým nožem nakrojíme několikrát po obou stranách na hřbetní části, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet
    2. Gril zahřejeme, na rošt dáme připravené porce úhoře a grilujeme asi 5 minut, pak po obrácení grilujeme hřbetní partii také asi 5 minut
    3. Hotové porce klademe na nahřáté talíře a servírujeme s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….