Rybářský rozcestník

Kapr grilovaný po půlkách

Na půlky naporcovaný, vykuchaný a šupin, hlavy a ploutví zbavený kapr, potřený olejem, osolený hrubozrnnou solí, okmínovaný, posypaný pepřem a kořením na ryby nebo grilovacím kořením, nakonec opečený na roštu grilu.

2 náročnost
30 minut
Kapr grilovaný po půlkách
Kapr
  • 1 ks na půlky naporcovaného kapra
  • 1 sáček koření na ryby nebo grilovací koření
  • čerstvě nameletý černý pepř
  • hrubozrnná sůl
  • kmín
  • olej
  • mřížka na grilování ryb
  • Příprava

    1. Připravené půlky kapra pomažeme olejem, posypeme hrubozrnnou solí, opepříme, okmínujeme a okořeníme kořením na ryby nebo grilovacím kořením
    2. Maso vložíme do mřížky na ryby (vždy jednu půlku do jedné mřížky, pokud tedy nemáte nějakou opravdu hodně velkou) a dáme na dobře rozpálený rošt grilu, zprudka opečme nejprve ze strany, kde je kůže, pak otočíme a opečeme i druhou stranu ryby
    3. Naporcovaného kapra ještě horkého ihned servírujeme, studený už pak není tak dobrý!

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….