Plátky lososa marinované několik hodin v olivové marinádě ochucené kromě koření citronovou šťávou, česnekem a chilli papričkou, opečené na grilu, servírované na listech ledového salátu, ozdobené rajčaty a limetkou.
1 náročnost
15 minut
+ doba marinování
Losos po mexicku
800 g lososa (4 steaky po 200 g)
4 ks rajčat
1 ks ledový salát
1 ks limetka
Na marinádu:
4 lžíce olivového oleje
4 ks stroužky česneku
1 ks nadrcená chilli paprička
šťáva z 2 limetek
špetka mletého kmínu
špetka nového koření
skořice
pepř
sůl
Příprava
Z uvedených surovin ušleháme ve skleničce marinádu
Plátky lososa narovnáme do misky, potřeme marinádou, necháme 12 hodin marinovat v lednici
Lososa rozložíme na gril, grilujeme z každé strany 4 minuty, během grilování potíráme marinádou
Na talíř položíme list ledového salátu, na něj lososa, obložíme kousky rajčat, ozdobíme kolečkem limetky, podáváme třeba s pečenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Na olivovém oleji zprudka opečené filety lososa, osolené, pokapané citronovou šťávou, pak podušené spolu se zeleninou nakrájenou na drobnější kousky, dochucenou bylinkami a solí.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….