Rybářský rozcestník

Losos na grilu

Filety nebo podkovy z lososa pokapané šťávou z citrónu, odleželé, grilované na roštu venkovního grilu.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odpočinutí masa  
Losos na grilu - podkovy na talíři
Losos
  • 1 ks lososa
  • šťáva z 1-2 ks citrónů
  • hrubozrnná sůl
  • Na marinádu:
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • 1 hrst šalvěje
  • 2 dcl oleje
  • mletá sladká paprika
  • čerstvě namletý pepř
  • Příprava

    1. Lososa naporcujeme na filety nebo podkovy, maso pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinout
    2. Připravíme si marinádu; olej smícháme z francouzskou hořčicí, prolisovaným česnekem, nasekanými listy šalvěje, sladkou paprikou a pepřem, důkladně vše promícháme
    3. Během grilování potíráme lososa z obou stran marinádou, dle chuti maso osolíme.

    Doporučení

    Podáváme například s vařeným bramborem. Tento recept se hodí také k přípravě lososa na rakletu.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….