Rybářský rozcestník

Lipan na grilu

Osolené a opepřené ryby potřené olejem, obalené ve strouhance, grilované na roštu.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4-8 ks lipanů (asi 800 g)
  • 60 g oleje
  • 40 g másla
  • strouhanka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, pod tekoucí vodou oprané ryby osušíme papírovým ubrouskem
    2. Z venku i zevnitř lipany osolíme, okořeníme pepřem a potřeme olejem
    3. Nakonec ryby obalíme v jemné strouhance a dáme péci na dobře rozpálený gril nebo je napícháme na jehly a pečeme nejdříve břichem dolů
    4. Před podáváním opečené lipany potřeme povoleným máslem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….