Rybářský rozcestník

Okoun (okounek) na grilu

Očištěné, vykuchané a osolené ryby posypané hladkou moukou, potřené olejem, grilované na roštu.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g okouna nebo okounka
  • 50 g oleje
  • čerstvě namletý pepř
  • hladká mouka
  • hrubozrnná sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané, očištěné a pod tekoucí vodou oprané ryby osušíme papírovým ubrouskem
    2. Maso z venku i zevnitř osolíme a okořeníme pepřem, posypeme moukou
    3. Na olejem potřené mřížce grilu ryby grilujeme za občasného potírání olejem
    4. Opékáme s každé strany asi 10 minut.

    Doporučení

    Pokud ryby grilujete otevřené, v roštu na ryby, budete mít maso okouna krásně opečené dozlatova.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….