Rybářský rozcestník

Marinovaný amur na grilu

Okořeněné a citronovou šťávou pokapané porce amura, posypané bylinkami, grilované na venkovním grilu.

2 náročnost
30 minut
+ 5 hodin marinování  
  • 800 g amura
  • 100 g olivového oleje
  • 1 ks citrónu
  • směs čerstvých bylinek (majoránka, petrželka, libeček ...)
  • tlučený kmín
  • sůl
  • plátky citrónů na ozdobení
  • Příprava

    1. Osolené porce ryby okořeníme tlučeným kmínem, posypeme bylinkami a zakápneme citrónovou šťávou
    2. Maso urovnáme do větší misky a zalijeme olivovým olejem, necháme asi 5 hodin v chladu marinovat
    3. Za občasného potírání marinádou amura grilujeme po obou stranách doměkka
    4. Na talíři upečené ryby přelijeme zbylou marinádou a ozdobíme plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….