3 náročnost
90 minut
+ doba oschnutí a máčení v posilovači

Domácí pop up boilis s korkovou výplní
Na suchý základ (na 0,5 kg suchého základu)
20 % vitalakt
20 % kaisen
15 % sušená smetana
15 % sojová moučka
10 % vaječné bílkoviny
10 % gluten
5 % pšeničné klíčky
5 % albumin
Ostatní:
5 ks vajec
posilovače chuti
korkové kuličky vhodné velikosti
tekutá dochucovadla (aminokomplex)
případně barvivo na obarvení koulí
různé posilovače na zatraktivnění boilies
Příprava
- Smícháme všechny sypké suroviny, raději je prosijeme, pak přidáme tekutá dochucovadla, aroma či další posilovače a vejce
- Vše opět důkladně promícháme, pokud bude směs příliš tekutá, dosypeme ji suchou směsí, pokud moc hustá, přidáme trochu tekuté složky
- Korkové kuličky obalíme ve směsi, buď ručně, ale lépe pomocí rolovacího stolu vytvoříme kuličky boilies
- Kuličky naházíme do vařící vody a vaříme 1 až 2 minuty, záleží, jak tvrdé je chceme
- Po vytažení boilies necháme důkladně oschnout na hadrovém podkladě a ti i několik dní
- Proschlé koule ještě dáme do nějakého posilovače, aby nasákly, stačí na 1 až 2 dny a pak je můžeme použít, nebo po oschnutí dáme zamrazit, či jinak vhodně skladujeme.
Doporučení
Suchý základ můžete různě obměňovat, nebo si již koupit hotový!