Rybářský rozcestník

Pstruh na grilu II.

Grilovaný pstruh patří mezi rybí delikatesy. Kaparama, fenyklem, petrželkou pepřem a solí ochucené máslo dodá rybímu masu ještě skvělejší chuť.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks pstruzi o celkové váze cca 800 g
  • 100 g másla
  • 20 g kaparů
  • 10 g petrželky
  • fenykl
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Povolené máslo smícháme se sekanou petrželkou, nakrájenými kapary, mletým pepřem, fenyklem, pepřem a solí
    2. Očištěné, vykuchané pstruhy opláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je necháme důkladně okapat nebo je osušíme papírovou utěrkou
    3. Připravené pstruhy i s hlavou potřeme připraveným máslem a grilujeme na dobře rozpáleném grilu, po obou stranách asi 12 minut
    4. Jednotlivé porce na talířích pokapeme citrónovou šťávou, přelijeme tukem zbylým po grilování a podáváme.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….